DUKE ELLINGTON SOCIETY OF SWEDEN

Hem » Alice Babs » Smått och gott

Smått och gott

Ämnen i inlägg

IN ENGLISH

Inför Alice Babs’ 75-årsdag skrev journalisten och gode vännen Ragnvi Gylder en lång artikel om henne. Den finns nu i Ellington-arkivet/Artiklar m.m./Alice Babs.

Nästa DESS-möte är den 13 februari. Denna kväll bjuds DESS’ medlemmar på musik av den superba duon Kjell Fernström, piano, och Mårten Lundgren, trumpet. De är ett samspelt par med omvittnad kapacitet. Före deras konsert visar Anders Asplund några smakprov från sin stora samling jazzfilmer. Det blir inte enbart Ellington.

Den 10 juli 1970 framträdde Ellington och hans orkester på en 75-årig födelsedagsfest för den tyska strumpfabriken Falke i Schmallenberg – en liten stad mittemellan Kassel och Köln.

Av olika anledningar blev Jazzinstitut Darmstadt  intresserat av evenemanget och började forska om det. Bl.a. fick de tillgången till en rapport av den som stod för de praktiska arrangemangen – Klaus Fenger – och program och foton från konserten, Resultatet finns nu i en liten bok, som är tillgänglig på Internet – http://jazzbrief.jazzinstitut.de. Den finns också i Ellington-arkivet/Artiklar m.m./Jazzinstitut Darmstadt.

Sedan ett par veckor tillbaka finns det en video på Youtube med ett TV-framträdande av Ellington den 13 oktober 1957. Bl.a. spelar han utdrag Such Sweet Thunder. Det är delar av en TV-utsändning från NBC med titeln ”Esso Show – Standard Oil’s 75th Anniversary”. Bildkvaliteten är inte den bästa men ljudet är hyfsat. Tack till Brian Koller för tipset.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: