DUKE ELLINGTON SOCIETY OF SWEDEN

Hem » Go » Föredrag av Gert Palmcrantz

Föredrag av Gert Palmcrantz

Ämnen i inlägg

Göran Axelsson spelade in Gert Palmcrantz’ föredrag på DESS-mötet den 27 april så att DESS-medlemmar som inte var närvarande nu kan lyssna på det i Ellington-arkivet.

Göran har gett webbplatsen följande kommentar till inspelningen.

”I DESS Bulletin 2017-02 såg jag inbjudan till medlemsmötet 28 april. Jag förstod att Gerts presentation skulle bli både något unikt för DESS och förmodligen även något alldeles enastående.

Eftersom Sällskapet har många medlemmar som inte har möjlighet att komma på medlemsmöten fick jag idén att försöka spela in Gerts presentation så att den kunde bli tillgänglig för alla DESS medlemmar.

Jag har ingen speciell inspelningsutrustning, men den nyinköpta smartphonen har ganska bra inbyggd mikrofon och ett stort minne – jag ville prova.

Gert Palmcrantz gav sitt medgivande till att inspelningen görs tillgänglig för alla DESS medlemmar via DESS’ webbplats i Ellington-arkivet.

Ett stort tack till Gert för detta!

Efter presentationen fick jag tillgång till Gerts manus med en spellista som innehåller värdefulla detaljer om musiken. Det framgår att Gert spelade 16 unika inspelningar av Duke Ellingtons musik. Ellingtons orkester spelade det första stycket.

Gert talade utan mikrofon och spelade upp musiken med två stora högtalare. Det blev ett ”nybörjarfel” av mig att talet har en lägre volym än musiken, men jag tror att du ska kunna ta del av vad han sade. Vrid gärna upp volymen!

Jag ha lyssnat 2 gånger på inspelningen – och vill intyga att Gerts presentation är enastående.”

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: