DUKE ELLINGTON SOCIETY OF SWEDEN

Home » DESS-möten » Mötet 13 feb. 2017

Mötet 13 feb. 2017

Årsmötet, som inledde kvällen, gick som smort under Håkan Skytts skickliga ledning. Lars Björkman såg till att alla beslut blev ordentligt nedtecknade. På förslag av revisor Leo Koffman fastställde årsmötet resultat-och balansräkningen för 2016 och beviljade styrelsen ansvarsfrihet.

Leif Jönsson, Claes Brodda, Bo Haufman, och Peter Lee valdes som styrelseledamöter för en period av 2 år. Tillsammans med Göran Wallén, Lars Björkman och Anders Asplund utgör de DESS’ styrelse 2017.

Bo Holmqvist hade avsagt sig omval efter många år som styrelseledamot och avtackades av Leif Jönsson med varma ord och en flaska med god dryck från den franska regionen Cognac. Mötet bidrog till avtackningen med varma applåder.

Varma applåder fick också Leif Jönssons meddelande att styrelsen beslutat utse Jan Falk, som var närvarande på mötet, till hedersledamot av DESS.

På årsmötet följde filmvisning. Anders Asplund hade satt ihop ett trevligt storbandsprogram. Det innehöll Count Basie från 1962, Woody Herman i England 1964 och så förstås Ellington – den här gången TV-utsändningen från engelska Granada i januari 1963.

Därefter blev det paus med förfriskningar lotteri med ett 13-tal CD och böcker som priser innan det var det dags för kvällens Live Performance med trumpetaren Mårten Lundgren och pianisten Kjell Fernström. Det blev en bejublad konsert av två ytterst skickliga instrumentalister.

De bjöd på Ellington-musik av gott märke som t.ex. Satin Doll, Day Dream (pianosolo), Do Nothing Till You Hear From Me och Take The “A” Train men också annat som t.ex. en sordinerad version av Stardust i snabbt tempo och Tea For Two.

Här är några bilder från konserten tagna av Bo Haufman.

Kvällens evenemang blev publikmässigt bättre än på länge. Valet av Mårten Lundgren och Kjell Fernström som gästartister bidrog säkert till det.

%d bloggers like this: